2015. szeptember 1., kedd

Allergia? Ismerkedjünk meg!


 
Kedves Allergiám!
Ma úgy döntöttem, hogy megismerlek. Jól tudom, évek óta élünk már együtt, mindig megbízhatóan ugyanakkor jössz, mégsem ismerlek igazán. Talán hálátlannak tűnök, mert TE mindig itt vagy velem, mióta feltűntél az életemben, én viszont azon töprengek, miként tudnálak elengedni.
Lehet, hogy én hívtalak valamikor? Nem emlékszem pontosan az első találkozásunkra, szinte észrevétlenül lopództál mellém. Ma már egyre erősebb vagy. Emlékszem eleinte lefújtalak, begyógyszereztelek, kiköhögtelek, megkönnyeztelek. Harcoltam veled. Aztán megszoktam, hogy együtt élünk, tudtam mikor vagy a legerősebb, felkészülten vártam megjelenésed. De SOSEM ISMERTELEK IGAZÁN.
Nem is beszélgettünk soha. Ott voltam a születésednél, de nem vettelek akkor észre. Talán azért vagy egyre erősebb, hogy felfigyeljek végre rád? Oké, legyen így. Ismerkedjünk meg!
Mivel nagyon úgy tűnik Én is részese vagyok a te megszületésednek, kezdjük talán azzal, milyen is vagyok én. Ha jobban megismersz, talán én is jobban megismerhetlek.
Ma -ezt Te is jól tudod- allergiás vagyok a parlagfűre, az augusztusban nyíló virágok egy részére, a háziporra, és úgy tűnik egyre több dologra. De nem volt ez mindig így. Kiskoromban ugyan érzékeny gyerek voltam, úgy mondják. Hiába, sokszor becézgettek mimózának. (tényleg vajon a mimózára is allergiás vagyok??)
Mire voltam érzékeny? Amire ma is. A tejes ételeket sosem szerettem, a nagymama lószőr takarójától nagyon kellett vakaródznom, nem tudtam sokáig a napon maradni, mert pöttyös lett a bőröm. 
Mégis, ha az érzékenységre gondolok leginkább a következők jutnak eszembe: 
nagyon fájt, mikor nem hallgatták meg mire vágyom igazán, akkor úgy éreztem, mintha egy messzi szigetről kiabálnék, de senki sem hallaná meg a hangom; 
nagyon rossz volt amikor félreértettek és én nem mertem kiállni az igazamért, - biztos ők tudják jobban, lehet, hogy nem is gondoltam jól, gondoltam egyáltalán valamit?; 
nagyon féltem, amikor a kertben egyedül maradtam, egy örökkévalóságnak tűnt, azt hittem otthagytak - talán én nem kellek senkinek, bajnak vagyok itt; 
nagyon elszomorodtam, amikor a többi gyerek kiközösített és a végén magam is úgy éreztem, hogy igazuk van. Akkor nem szerettem magamat. 
Azután felnőttem, magabiztos talán még sikeres is lettem. Az érzékenységeim és érzelmeim persze maradtak a régiek, de már nem mutatom ki őket. Úgyanúgy fáj, ha a környezetem egyszerűen nem érti meg mit akarok igazán (lehet, hogy én nem kommunikálom ezt megfelelően?), Ugyanolyan rossz érzés, amikor a munkahelyemen nem tudok kiállni az igazamért, mert félek a retorziótól; ugyanúgy félek, ha egyedül vagyok, ezért állandóan valakit szervezek magam mellé; ugyanúgy elszomorít, ha nem vesznek be maguk közé a menő barátaim és rájövök talán igazuk is van, mert nyomi vagyok. Elegem van magamból. 
Allergiás vagyok már magamra!
Ez az! Lehet, hogy Te nem is az első tüsszügési rohamomkor születtél? Hanem már sokkal előbb? Ezt akarod nekem üzenni? Menjek vissza az időben és nézzek rá az akkori fájdalmaimra, hiányaimra? Oldjam az ott keletkezett blokkokat?
Lehet, hogy te azért vagy, hogy minderre rávilágíts? Te szeretsz engem? És ha megoldom a régi ügyeket akkor elengedsz? Lehet, hogy Téged én alkottalak, hogy majd a kellő időbn, amikor elég erős leszek hozzá visszakisérj a múltba, hogy begyógyítsam a saját sebeimet?
Ha így van, akkor  köszönöm Neked. Hol kezdem? Nem tudom. Valahol belülről kellene elkezdeni. Visszamenni az elejére. Van segítség? Biztos! Van hozzá erőm? Most van!
Kalandra fel!

Blokkpont oldás


Apróbetűs rész: Kineziológusként írtam a a fenti levelet, mindennemű hasonlóság az életemmel csak a “véletlen” műve. A kineziológia a tuti módszer, hogy megszabadulj az allergiádtól? NEM. Úgy érzem az életben nincsenek tuti megoldások. Sokfélék vagyunk, sokféle megoldás létezik számunkra. A kineziológia, mint módszer, egyike a lehetséges kulcsoknak, amivel kinyithatod azt a titkos ajtót, ami mögött megtalálhatod a benned rejlő blokkokat, fájdalmakat, és dönthetsz úgy, hogy gyógyítod azokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése